Najaar 2018 (meer dan 1.000 exemplaren verkocht)

Op pad met mijn Talenten

Een praktisch boek voor het ontdekken, waarderen, ontwikkelen en benutten van je Talenten en Sterke Punten

Bestel jouw gratis exemplaar

*Je betaalt alleen de verzendkosten

Van repareren naar floreren

Focussen op je Talenten en Sterke Punten geeft een veel grotere kans op een positieve ontwikkeling van mensen, teams en organisaties dan sleutelen aan je zwakke punten. Steeds meer wetenschappelijk onderzoek toont de mooie opbrengsten van Talentwaarderend Werken aan, zowel qua welbevinden en werkplezier als qua persoonlijke- en organisatieresultaten.

Op pad met mijn Talenten biedt je de handvaten om met Talentwaarderend Werken aan de slag te gaan. Wil jij meer zelfinzicht en ben je er klaar voor om de stappen te zetten voor persoonlijke groei?

In dit praktische boek komen verschillende pijlers van de Positieve Psychologie aan bod. De richting binnen de psychologie die vooral aandacht besteedt aan factoren die bijdragen aan succes, gezondheid, vitaliteit, dat wat aanwezig is en werkt. Denk aan: Talenten en Sterke Puntenbenadering, Jobcraften, Waarderend Onderzoeken, Progressiegericht Werken, Positivity en Groeimindset.

Toegankelijk en praktisch

In het boek Op pad met mijn Talenten neemt trainer, coach, presentator en adviseur Paul ‘t Mannetje je stap voor stap mee in het ontdekken en benutten van jouw Talenten. Het boek is toegankelijk en praktisch en bouwt op vele actuele wetenschappelijke inzichten en voorbeelden. Je haalt het meeste uit het boek met een actieve houding. Zo staat het boek boordevol vragen en opdrachten om meer over jezelf te leren:

 • Ontdek jouw persoonlijke top 5 van Talenten; de bronnen van je Sterke Punten;
 • Begrijp het belang je Talenten en Sterke Punten (verder) te ontwikkelen en te benutten;
 • Leer hoe je slim om kunt gaan met je zwakke punten;
 • Onderzoek de relatie tussen je taken in het werk en hoe je daarbij je Talenten inzet;
 • Dagelijkse flow door de inzet van je Talenten;
 • Sleutelen aan je baan zonder weg te gaan;
 • Jouw visie en missie als kompas voor betekenisvol leven en werk.

Dit zeggen anderen

W. van der Steen (op Managementboek)

‘De titel van het boek dekt de lading volledig. Naast de vlot geschreven informatie zorgen de vragen en oefeningen in het boek voor een ontdekkingsreis. Het boek nodigt uit om mijn Talenten te ontdekken en er uiting aan te geven door mijn bijbehorende gedrag te benoemen, lees míjn Sterke Punten:-). Herkenning, erkenning en -met oprecht plezier- benutten van deze Sterke Punten zorgt ervoor dat ik zo maar weer een volgende stap zet, Op Pad met mijn Talenten en verder!’

W. van der Steen (op Managementboek)
Diana Vermeulen, mede-eigenaar incassobureau

‘De inzichten en de praktische tools hebben mij geholpen opnieuw keuzes te maken binnen en buiten mijn werk en dat heeft mij heel veel opgeleverd.’ – Diana Vermeulen, mede-eigenaar incassobureau.

Diana Vermeulen, mede-eigenaar incassobureau
F. de Rooij (op Managementboek)

‘Een zeer praktisch boek. Waanzinnig interessant om erachter te komen wat je talenten zijn, hoe je dat moet doen. Stap voor stap neemt de schrijver je mee en er zijn leuke, leerzame en soms ook wel lastige opdrachten. Door de duidelijke manier van schrijven en goede aanwijzingen, lukt het toch steeds weer.’

F. de Rooij (op Managementboek)

Ook voor teams

De Talentwaarderende benadering is zowel gericht op persoonlijke groei als de groei van je collega’s. Denk daarbij aan tools en vaardigheden als:

 • Van traditioneel functioneringgesprek naar een inspirerend talentgesprek;
 • Werken aan een Persoonlijke ExcellentiePlan, leuk, leerzaam en mooie resultaten;
 • Talentwaarderend leiderschap, hoe doe je dat?;
 • Op naar diversiteit in teams, aanvullende Talenten zorgen voor succes.

Voor wie?

Het boek is bestemd voor iedereen die geïnteresseerd is in persoonlijke groei. Of je nu leidinggevende, medewerker, opvoeder, leerkracht, zorgprofessional, HR-professional, student of ondernemer bent.

Wendy van Poorten (redacteur) in de Grazia

‘We vragen onszelf allemaal wel eens af of we onze potentie wel ten volle benutten. Maar ja, hoe ontdek je of je je op het juiste pad bevindt? Dit boek biedt iedereen die wil ontdekken wat zijn of haar talenten zijn een handleiding om daarmee aan de slag te gaan.’ Lees het hele artikel hier.


Over de auteur

Paul ’t Mannetje, pionier en specialist in de Talenten en Sterke Puntenbenadering, ziet het als uitdaging om klassieke modellen en inzichten te combineren met actuele kennis en inzichten van Waarderend Onderzoeken, Progressiegericht Werken, Positieve Psychologie en Jobcraften.

Met meer dan twintig jaar ervaring als spreker, trainer, coach, presentator en adviseur inspireerde Paul duizenden mensen met Talentwaarderend Werken.

Aan de slag?!

Als je hier het boek bestelt, stuur ik je binnen 3 werkdagen het boek Op pad met mijn Talenten toe. Het boek (t.w.v. € 21,99) kost je niets; je betaalt uitsluitend de verzendkosten.

Het boek bestellen

Alle recensies lezen en het boek inkijken doe je op Managementboek.nl.